Značky

VERSUS VERSACE

Versace založil módní značku Versace teprve v roce 1978. Mladý Gianni Versace - pocházející z jedné z nejchudších oblastí jižní Itálie - byl od počátku velmi progresivní a výstřední.

Přibližně od 80. let oblékl, ozdobil a navoněl hezkou řádku celebrit, které na jeho moderní nápady a přímo chorobnou snahu o kontrast velmi dobře slyšely. Homosexuálně orientovaný Versace se rychle vypracoval v charismatickou a možná až příliš známou osobnost, dávno přerůstající rámec módy.

Někdejší chudý chlapec z Kalábrie rázem pendloval po celém světě, než jej psychicky i fyzicky ochromila rakovina. Brzy na to Versace zemřel násilnou smrtí, přičemž motiv šíleného zabijáka nebyl dodnes uspokojivě vysvětlen. Podařilo se mu zlikvidovat populárního člověka, nikoli však jeho jméno - značka Versace, nyní v rukou Gianniho příbuzných, zůstává velmi módní dodnes. Versace aktuálně funguje ve většině zemí světa.

Značka má několik odvětví: Versus Versace, Versace Couture, Atelier Versace, Versace Sports, Versace Home Collection a Versace Collection. Značka provozuje i hotel Palazzo Versace.



Kontakt

Cejl 40/107
602 00 Brno
Česká republika

Tel.: +420 541 211 405
Fax: +420 491 512 550
E-mail: info@zagogroup.cz

Buďte v kontaktu